Matchmaking Duitsland

Met een exportsubsidie zakendoen in Duitsland

Nulmeting en starten met export

Jij wilt starten met exporteren en jouw gevoel zegt dat zakendoen in Duitsland mogelijk moet zijn. Waar waar sta jij met jouw onderneming, ben jij helemaal klaar voor de export? Speciaal voor startende exporteurs zijn er landelijke subsidies beschikbaar, waarbij jij moet denken aan een intensief begeleidingstraject samen met een adviseur met ruime internationale ervaring. Alle adviseurs zijn erkend door de Rijksdienst voor ondernemend Nederland (RVO.nl). Grote kans dat Duitsland één van de landen is, waar potentie ligt voor jou als exporteur.

Eerste nieuwe klanten in Duitsland

Het is duidelijk. Jij weet het zeker! Duitsland is hét land voor jou om de business verder uit te breiden. Maar hoe ga jij dit doen? Jij hebt nog veel vragen en vooral ook behoefte aan een eerste Duitse klant. Hierbij kan ik jou helpen! En daarvoor zijn ook nog mooie exportsubsidies beschikbaar.

Ik zet jou met behulp van een exportsubsidie aan tafel bij nieuwe Duitse klanten!

  • Intake bij jou op locatie
  • Opstellen gezamenlijke propositie
  • Contact leggen met juiste contactpersoon (b.v. inkoper)
  • Inplannen afspraak op locatie in Duitsland
  • Begeleiden naar afspraak in Duitsland
  • Focus houden op omzet
  • Schrijven gespreksverslag
  • Opstellen offerte (gezamenlijk)
  • Jouw eerste order

Exportsubsidie Duitsland

Jouw product, dienst of plan kan mooi, goed en zelfs fantastisch zijn. Maar wat als het niet onder de aandacht komt van de juiste personen? Handelsagent Duitsland heeft zich de afgelopen 20 jaar gespecialiseerd in het bieden van verkoopondersteuning aan Nederlandse bedrijven die succesvol willen groeien in Duitsland. Ik zet jou aan tafel bij nieuwe Duitse klanten en behoud daarbij altijd de focus op omzet!

Eerst: Kennis

Het begint allemaal bij een bezoek aan jouw bedrijf in Nederland, want zonder kennis vaart niemand wel. Wij praten met elkaar van ondernemer tot ondernemer. Bestaat er een persoonlijke en zakelijke klik? Dan leer ik over jouw product of dienst. Tenslotte ontwikkelen wij gezamenlijk een marktentree-strategie. Met mijn kennis van de Duitse markt en jouw specifieke kennis van de producten, diensten en bedrijf maken wij de juiste propositie. Veelal op maat gemaakt per nieuwe Duitse klant.

Vervolgens: Netwerk

Handelsagent Duitsland is al twee decennia actief in Duitsland. Vanaf de eerste dag investeer ik in het bouwen en onderhouden van een zakelijk netwerk. Inmiddels bestaat het netwerk uit vele contacten in uiteenlopende branches en sectoren. Door mijn grote netwerk kom ik snel in contact met de juiste personen binnen Duitse bedrijven. Dit gebeurt middels "via-via-contacten", waarbij ik namens mijn Nederlandse opdrachtgevers "warm" word voorgesteld bij de juiste Duitse contactpersoon (bijvoorbeeld een inkoper).

Tenslotte: Aan tafel en zakendoen

Duitsland is te groot om alleen een "koffieafspraak" te hebben. Daarom bereid ik afspraken tot in de puntjes voor! Jouw Duitse gesprekspartner is volledig geïnformeerd over jouw organisatie, de producten en/of diensten en de bijbehorende (richt)prijzen. Dus: Enkel in het geval van serieuze interesse plan ik een afspraak op locatie in Duitsland. Uiteraard heb jij hierin altijd het laatste woord. Overigens zal een professionele Duitse inkoper jou niet snel uitnodigen voor een vrijblijvende kennismaking. Zonde van jouw tijd, maar vooral ook van zijn of haar tijd. In het gesprek houd ik de focus op "omzet". Aan het einde van het gesprek moet er een concrete vervolgstap bekend zijn: een offerte of een eerste levering.

Ik zet jou aan tafel bij nieuwe Duitse klanten!

Klanten & cases

Speciaal voor

ondernemers

uit Groningen!