Skip to content
Bel ons: 050 - 211 25 46 | E-mail: info@handelsagentduitsland.nl

06-09-2020 – Beursdeelname BioNord

Ook in 2020 organiseert Handelsagent Duitsland voor een aantal Nederlandse producenten en leveranciers van biologische producten en/of levensmiddelen een collectieve beursdeelname tijdens Bio Nord in Hannover, gehouden op zondag 6 september.

De beurs is kleinschalig en regionaal georiënteerd, wat het aantal bezoekers in aantallen beperkt. De kwaliteit van de bezoekers is echter hoog. Ze zijn Duits, hebben een professionele relatie met biologische producten en hebben tijd en ruimte voor een gesprek.

 • Intake bij jou op locatie
 • Productpitch voor Duitse inkopers
 • Actief uitnodigen van Duitse inkopers
 • Eigen stand (incl. stroom, lampen, wanden en tapijt
 • Beursondersteuning (o.a. standbemanning)
 • Kwalitatieve (voorbereide) gesprekken met Duitse inkopers
 • Aanwezig bij de gesprekken
 • Focus op zakendoen en omzet

Niet te vergelijken met BIOFACH

De meest bekende en grootste beurs op het gebied van biologische levensmiddelen is de jaarlijks gehouden BIOFACH in Nürnberg. Een kleine tiental hallen vol met aanbieders van allerlei bestaande producten en biologische noviteiten.

Een beursdeelname wordt veelal overwogen om aanwezig te zijn voor bestaande relaties. Elkaar ontvangen in een ongedwongen sfeer, even weer de hand schudden en bijpraten. Daarnaast is de verwachting van deelnemen aan een vakbeurs, dat men nieuwe klanten vindt en wint. Geen koude acquisitie vanuit de thuisbasis, maar met een mooie en uitnodigende stand naar een toonaangevende beurs om nieuwe klanten aan te trekken. Helaas leidt deze verwachting maar al te vaak tot teleurstelling. Met name de belangrijke Duitse inkopers laten het afweten als het gaat om een bezoek aan jouw stand.

Enerzijds zit dit mogelijk in de voorbereiding naar de beurs toe. Worden de Duitse inkopers persoonlijk benaderd om ze uit te nodigen en nemen de inkopers jouw stand daardoor mee in hun drukke loopschema door de vele hallen? Duitse inkopers laten zich niet graag vastleggen qua dag en tijdstip. Soms bezoeken zij de stand onopgemerkt, omdat jouw collega’s op dat moment allemaal in gesprek zijn.

BIOFACH is toonaangevend als het gaat om biologische levensmiddelen. De beurs kenmerkt zich echter ook door drukte en bezoekers uit wereldse windstreken waar jouw exportambities mogelijk niet tot reiken.

Er is een Duitsland een aantal alternatieven als het gaat om beurzen die zich richten op biologische producten en levensmiddelen. Groeiende bezoekersaantallen trekken o.a. de 4 regionale bio-beurzen. Deze 4 beurzen zijn geografisch verdeeld in Noord, Zuid, Oost en West.

icoon evemenent datum

Zondag 6 september 2020

icoon evenement kosten

Subsidie € 1.250,00

Eigen bijdrage € 1.250,00

icoon evenement voertaal

Nederlands / Duits

Doel van deelname

Doel van jouw deelname is om jouw biologische producten voor te stellen bij professioneel geïnteresseerden, waaronder inkopers van (biologische) supermarkten en groothandels.

De gehele beursorganisatie van aanmelding tot aanwezigheid als ook de 1-op-1 gesprekken met Duitse inkopers worden door de professionele medewerkers van Handelsagent Duitsland verzorgd, geregeld en ingepland.

 • Direct contact met dé juiste inkoper(s)
 • Daadwerkelijk zakendoen
 • Perfecte voorbereiding en begeleiding

Aanmelden BioNord 2020Wij hechten grote waarde aan jouw privacy en gaan uiterst zorgvuldig met je gegevens om. Met het versturen van je gegevens ga je akkoord met de behandeling van je gegevens volgens ons privacy statement


Locatie
Hannover Messe
Messegelände
D-30521 Hannover
Duitsland

Organisatie
Messeservice-Büro:
Harting & Tovar GmbH
Vordere Schönworth 17 a
30167 Hannover
Deutschland

T :+49 (0)511 – 35 90 100
I: www.biomessen.info
E: nord@biomessen.info

Laat een reactie achter

Scroll To Top