BIONORD 2021

Ook in 2021 organiseert Handelsagent Duitsland voor een aantal Nederlandse producenten en leveranciers van biologische producten en/of levensmiddelen een collectieve beursdeelname tijdens BioNord in Hannover, op zondag 26 september.

De beurs is kleinschalig en regionaal georiënteerd, wat het aantal bezoekers in aantallen beperkt. De kwaliteit van de bezoekers is echter hoog. Ze zijn Duits, hebben een professionele relatie met biologische producten en hebben tijd en ruimte voor een gesprek.

 • Intake bij jou op locatie (of digitaal)
 • Productpitch voor Duitse inkopers
 • Actief uitnodigen van Duitse inkopers
 • Eigen stand (incl. stroom, lampen, wanden en tapijt)
 • Beursondersteuning (o.a. standbemanning)
 • Kwalitatieve (voorbereide) gesprekken met Duitse inkopers
 • Handelsagent Duitsland is aanwezig bij de gesprekken
 • Focus op zakendoen en omzet

COVID-Garantie

Mocht de beurs, vanwege Corona (COVID 19), niet doorgaan dan ontvangen alle deelnemers de reeds betaalde bedragen terug. Er worden in het geval van annuleren geen kosten in rekening gebracht aan deelnemers. Het annuleren van de beurs dient vanuit de beursorganisatie te worden doorgevoerd. Bijvoorbeeld als gevolg van geldende regelgeving vanuit de Duitse overheid.

Niet te vergelijken met BIOFACH

De meest bekende en grootste beurs op het gebied van biologische levensmiddelen is de jaarlijks gehouden BIOFACH in Nürnberg. Een kleine tiental hallen vol met aanbieders van allerlei bestaande producten en biologische noviteiten.

Een beursdeelname wordt veelal overwogen om aanwezig te zijn voor bestaande relaties. Elkaar ontvangen in een ongedwongen sfeer, even weer de hand schudden en bijpraten. Daarnaast is de verwachting van deelnemen aan een vakbeurs, dat men nieuwe klanten vindt en wint. Geen koude acquisitie vanuit de thuisbasis, maar met een mooie en uitnodigende stand naar een

toonaangevende beurs om nieuwe klanten aan te trekken. Helaas leidt deze verwachting maar al te vaak tot teleurstelling. Met name de belangrijke Duitse inkopers laten het afweten als het gaat om een bezoek aan jouw stand.

Enerzijds zit dit mogelijk in de voorbereiding naar de beurs toe. Worden de Duitse inkopers persoonlijk benaderd om ze uit te nodigen en nemen de inkopers jouw stand daardoor mee in hun drukke loopschema door de vele hallen? Duitse inkopers laten zich niet graag vastleggen qua dag en tijdstip. Soms bezoeken zij de stand onopgemerkt, omdat jouw collega’s op dat moment allemaal in gesprek zijn.

BIOFACH is toonaangevend als het gaat om biologische levensmiddelen. De beurs kenmerkt zich echter ook door drukte en bezoekers uit wereldse windstreken waar jouw exportambities mogelijk niet tot reiken.

Contact met Duitse inkopers

Wil jij in contact komen met dé Duitse inkopers van o.a. biologische en conventionele supermarktketens? Zie jij jouw producten graag terug in de schappen van ketens als Rossmann, DM of Müller? Of zoek jij een gespecialiseerde groothandel om jouw producten te distribueren in Duitsland?

Neem dan deel aan de regionale beurs BioNord in Hannover! Wij zorgen ervoor dat inkopers jouw beursstand bezoeken, zodat jij ze kunt overtuigen.

Er is een Duitsland een aantal alternatieven als het gaat om beurzen die zich richten op biologische producten en levensmiddelen. Groeiende bezoekersaantallen trekken o.a. de 4 regionale bio-beurzen. Deze 4 beurzen zijn geografisch verdeeld in Noord, Zuid, Oost en West.

icoon evemenent datum

Zondag 28 september 2021

icoon evenement kosten

Subsidie € 1.750,00

Eigen bijdrage € 1.750,00

icoon evenement voertaal

Nederlands / Duits

Doel van deelname

Doel van jouw deelname is om jouw biologische producten voor te stellen bij professioneel geïnteresseerden, waaronder inkopers van (biologische) supermarkten en groothandels.

De gehele beursorganisatie van aanmelding tot aanwezigheid als ook de 1-op-1 gesprekken met Duitse inkopers worden door de professionele medewerkers van Handelsagent Duitsland verzorgd, geregeld en ingepland.

 • Direct contact met dé juiste inkoper(s)
 • Daadwerkelijk zakendoen
 • Zorgvuldige voorbereiding en begeleiding

Beursdeelname BioNord 2021Wij hechten grote waarde aan jouw privacy en gaan uiterst zorgvuldig met je gegevens om. Met het versturen van je gegevens ga je akkoord met de behandeling van je gegevens volgens ons privacy statement


Laat een reactie achter