Skip to content
Bel ons: 050 - 211 25 46 | E-mail: info@handelsagentduitsland.nl

Edeka Südwest (vol)

Tijdens deze reis bezoeken wij niet alleen verschillende supermarkten. Jij gaat jouw producten pitchen bij dé verantwoordelijke inkopers. Alles staat in het teken om jouw producten in de schappen van EDEKA te krijgen in de regio Südwest.

Wil jij deelnemen aan deze reis, dan is het goed om te weten dat de helft van de kosten worden vergoed door Rijksdienst voor ondernemend Nederland (RVO.nl). Voor deze reis kun jij gebruik maken van de SIB Voucher collectieve activiteit. De voucher heeft een maximale waarde van EUR 1.500.

Overzicht programma

We ontmoeten elkaar op woensdagavond in hotel restaurant Pflugwirts in Oberkirch-Haslach. Er is een ruime gratis parkeerplaats en de keuken van het restaurant heeft een zeer goede reputatie. De kamers zijn ruim en schoon. Een prima uitvalsbasis voor onze reis langs EDEKA supermarkten in Zuidwest Duitsland!

Donderdagochtend

De werkdag begint na het ontbijt met een korte voorstelronde. Daarna vertelt een deskundige iets over zakendoen met EDEKA en hoe om te gaan met de inkopers. Wij bevinden ons in de EDEKA-regio Südwest. Eén van de in totaal 7 EDEKA-regio's in Duitsland.

Onze specialist gaat kort in op de structuur van EDEKA en vertelt over de twee bedrijven die wij gaan bezoeken. In deze regio Südwest bevinden zich twee zelfstandige EDEKA-ondernemers uit de top-10 van grootste zelfstandigen. De firma Scheck-In staat op deze lijst op de tweede plaats met een jaaromzet van ruim EUR 247 miljoen in het jaar 2018 (bron: Statista). In dezelfde lijst staat EDEKA-ondernemer Hieber's met EUR 217,2 miljoen op plaats 4.

Donderdagmiddag

Het gaat beginnen! We reizen vanuit ons hotel naar de nabijgelegen plaats Achern. Naast één van de supermarkten van Scheck-In liggen hier de kantoren van deze top-ondernemer onder de "Edekäner". Er is een rondleiding door de supermarkt en uiteraard is er aandacht voor de verschillende productcategorieën van de deelnemers.

Na de rondleiding krijgen alle deelnemers de ruimte om hun producten één-op-één te pitchen voor de centrale inkoper van Scheck-In. De inkoper is van te voren goed door Handelsagent Duitsland geïnformeerd over de producten en er kan dus direct gesproken worden over jouw kansen bij Scheck-In.

Handelsagent Duitsland is aanwezig bij de pitch. Vooral om jullie aan elkaar voor te stellen en om het ijs te breken. Daarnaast schrijf ik een gespreksverslag met daarin vastgelegd de gemaakte afspraken. Tijdens het gesprek behoud ik de focus op omzet en op een samenwerking tussen Scheck-In en jou!

Vrijdagochtend

We checken uit bij ons hotel en reizen individueel naar Offenburg. Hier bevinden zich de kantoren en een distributiecentrum van EDEKA Südwest. Na ontvangst door een category manager krijgen wij een presentatie over de organisatie en haar doelen. Denk hierbij aan welke eisen men stelt aan nieuwe (buitenlandse) leveranciers. Zaken als footprint en duurzaamheid komen aan  bod.

Ook hier geldt, dat de verschillende category managers zijn geïnformeerd over de producten van de deelnemers. In het geval dat er interesse is getoond vindt er een één-op-één gesprek plaats tussen de betreffende category manager en deelnemer aan de reis. Natuurlijk ben jij als deelnemer voor aanvang van de reis door mij op de hoogte gebracht of er een gesprek voor jou is ingepland!

Aan het einde van de ochtend reizen wij naar de plaats Lörrach, tegen de grens met Zwitserland. Over de Autobahn A5, duurt deze reis ongeveer 1,5 uur.

Vrijdagmiddag

Ontmoetingsplek is de supermarkt van Hieber's in Lörrach. Een fantastisch mooie winkel in een compleet nieuwe stijl. Het aanbod premium-producten is groot, want de koopkracht in de regio is hoog. Mede door de vele Zwitsers met een dikke portemonnee die hier hun boodschappen doen.

Na een rondleiding door de winkel, volgt wederom een pitch-moment. Bij de pitches is in ieder geval de inkoop-coördinator aanwezig. Mogelijk dat ook de directie aanschuift, want zij hebben al aangegeven dat deze reis voor hen zeer interessant is.

Na jouw persoonlijke pitch is de reis ten einde. Je kunt ervoor kiezen om terug te gaan naar Nederland, maar een langer verblijf in de regio is natuurlijk ook mogelijk. Wat te denken van de stad Basel of het Zwarte Woud!

icoon evemenent datum

Donderdag 25 november 2021
en
Vrijdag 26 november 2020

icoon evenement kosten

Subsidie € 1.500,00

Eigen bijdrage € 1.500,00

icoon evenement voertaal

Nederlands / Duits

Aanmelden supermarkten EDEKA SüdwestWij hechten grote waarde aan jouw privacy en gaan uiterst zorgvuldig met je gegevens om. Met het versturen van je gegevens ga je akkoord met de behandeling van je gegevens volgens ons privacy statement


Locatie hotel
Hotel Pflugwirts
Haslacher Str. 48
77704 Oberkirch
Duitsland
T : +49 7802 3345

Organisatie
Handelsagent Duitsland
Perseusstraat 2
9742PX Groningen
Nederland

T : +31 (0)50 – 211 25 46
I : www.handelsagentduitsland.nl
E : info@handelsagentduitsland.nl

Laat een reactie achter

Scroll To Top