Handelsagentuur Duitsland

Handelsagentuur Duitsland voor succesvol zakendoen in Duitsland

Op zoek naar een handelsagent voor de Duitse markt?

Handelsagentuur Duitsland voor succesvol zakendoen in Duitsland - Ik ben dé professionele partner als het gaat om het verkopen van jouw producten en/of diensten in Duitsland. Ich lebe Verkauf! Ik werk met een - in de praktijk - beproefde werkwijze. Al twintig jaar sta ik mijn Nederlandse opdrachtgevers als handelsagent voor Duitsland met raad, maar vooral daad bij als het gaat om succesvol zakendoen in Duitsland.

Starten in Duitsland

Ik onderhoud een groot en actief zakelijk netwerk, waardoor ik razendsnel in contact kom met de juiste persoon binnen Duitse organisaties (DMU - Decision Making Unit). Ik zorg als handelsagent voor de noodzakelijke acquisitie, maar uiteraard ook voor het relatiemanagement. Als ervaren accountmanager zorg ik voor jouw omzet uit Duitsland, terwijl de Duitse klanten hun contract direct met jou afsluiten. De Duitse klanten zijn van jou en blijven te allen tijde van jou. Als handelsagent werk ik op basis van commissie over behaalde en betaalde omzet.

Ik zet jou aan tafel bij nieuwe Duitse klanten!

 • Intake op locatie
 • Handelsagentuurovereenkomst volgens Nederlandse wetgeving
 • Acquisitie en relatiemanagement door ervaren accountmanager
 • Duitse klanten zijn en blijven van jou
 • Vergoeding op basis van commissie
 • Maandelijkse rapportages
 • Debiteurenbeheer
 • Handelsagentuur Duitsland voor succesvol zakendoen in Duitsland

Handelsagentuur Duitsland

Jouw producten, diensten en plannen kunnen mooi, goed en zelfs fantastisch zijn. Maar wat als het niet onder de aandacht komt van de juiste personen? Handelsagent Duitsland heeft zich de afgelopen 20 jaar gespecialiseerd in het verkopen in Duitsland. Bij mij passen Nederlandse bedrijven die succesvol willen groeien in Duitsland. Als professionele handelsagent bezorg ik mijn opdrachtgevers Duitse omzet.

Het begint met een bezoek aan jouw bedrijf in Nederland. Ik praat met jou als ondernemers onder elkaar. Bestaat er een persoonlijke en zakelijke klik? Dan verdiep ik mij in jouw producten, diensten en plannen. Aansluitend ontwikkelen wij samen een beeld en uiteindelijk een marktentree-strategie. Met mijn kennis van de Duitse markt en jouw specifieke kennis van product, dienst en bedrijf maken wij de juiste propositie. Uiteraard op maat gemaakt voor de nieuwe Duitse klanten.

Voordelen handelsagent

 • Kennis van markt en cultuur
 • Geen investering in eigen personeel
 • Toegang tot juiste afzetkanalen
 • Grotere marktdekking mogelijk
 • Kleinere financiële risico's
 • Vergoeding op basis van commissie
 • Contract direct tussen jou en de Duitse klanten

Wat is een handelsagent?

Een handelsagent is een onafhankelijke tussenpersoon die bemiddelt tussen verkopers en kopers. Een handelsagent is niet in loondienst werkzaam maar werkzaam als zelfstandig ondernemer. Als een handelsagent werkzaam is in loondienst noemt men een handelsagent een handelsvertegenwoordiger. De werkzaamheden van een handelsagent komen sterk overeen met de werkzaamheden van een handelsvertegenwoordiger, echter is een handelsagent werkzaam als ondernemer. De inhoudelijke werkzaamheden van een handelsagent zijn zeer divers en hebben onder andere te maken met het bemiddelen tussen verkopers en kopers. Denk hierbij aan het leggen van nieuwe contacten of het aan het beheren van bestaande relaties. Als handelsagent komt het vaak voor dat je bemiddelt voor buitenlandse bedrijven. Dit zijn dan meestal bedrijven die de buitenlandse markt willen benaderen. Een handelsagent is hiervoor in veel gevallen de aangewezen persoon. Een handelsagent werkt dus als zelfstandig ondernemer en krijgt meestal een provisie of commissie over de behaalde omzet. Een belangrijk kenmerk van een een handelsagent is dat hij of zij geen eigenaar is van de goederen of diensten die hij of zij probeert te verkopen, ondanks de werkzaamheden als zelfstandig ondernemer. Een handelsagent sluit dan ook meestal een agentuurovereenkomst af. Een agentuurovereenkomst is een (koop)overeenkomst waarbinnen opgenomen is wie de daadwerkelijke verkoper is. In dit geval is de handelsagent niet de verkoper maar alleen een tussenpersoon.

Het is dus de handelsagent die bemiddelt tussen meestal buitenlandse leveranciers en mogelijke binnenlandse afnemers. De reden dat buitenlandse bedrijven graag met een handelsagent werken is omdat handelsagenten over het algemeen goed bekend zijn met de binnenlandse markt. Als handelsagent voer je meestal verschillende werkzaamheden uit als bemiddelaar, zoals het regelen van opslag voor de goederen, het transporteren van de goederen, het onderhouden en maken van contacten en administratieve werkzaamheden. Ook het monitoren van de marktomstandigheden behoort meestal tot de verantwoordelijkheden van een handelsagent.

Als fabrikant van goederen en als handelsagent is het belangrijk om duidelijke contracten op te stellen, zodat beide partijen precies weten waar ze aan toe zijn. Een handelsagent is een onafhankelijke tussenpersoon die geen eigenaar is van de goederen. Het mag dus niet voorkomen dat er onduidelijkheden bestaan over de samenwerking of over de goederen. In een contract kan netjes opgenomen worden hoe de samenwerking precies zal verlopen en voor wie bepaalde kosten zijn, zoals mogelijke invoerrechten. Als handelsagent ben je namelijk zelf geen importeur van goederen, omdat dit de fabrikant is. Met andere woorden zijn de importkosten niet voor de handelsagent.

Het werken als handelsagent betreft gespecialiseerde werkzaamheden die niet zomaar aan iedereen overgelaten kunnen worden. Als handelsagent heb je over het algemeen met veel nationale en internationale bedrijven te maken, waardoor een handelsagent precies moet weten hoe contracten opgesteld moeten worden om mogelijke problemen te voorkomen. Vooral internationale regelgeving kan handel tussen landen en bedrijven al snel complex maken. Als handelsagent is juridische kennis dan ook zeker aan te merken als belangrijk. Het is niet ongebruikelijk dat een handelsagent ook gebruik maakt van een gespecialiseerde advocaat om problemen te voorkomen.

Klanten & cases

Met de SIB-Voucher

marktentree

starten in duitsland