SIB Coachingvoucher

Jij wilt starten met zakendoen in Duitsland? Bijvoorbeeld starten met de export van producten en/of diensten? Maar jij hebt weinig tot geen ervaring met internationaal zakendoen? Speciaal voor deze 'onervaren' ondernemers opo het gebied van export heeft de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) de exportsubsidie 'SIB Coachingvoucher' beschikbaar. SIB staat voor Starters in International Business. De Coaching staat voor jouw traject met een ervaren adviseur!

De SIB Coachingsvoucher heeft een waarde van € 2.500 en is voor deelnemende bedrijven gratis. In gemiddeld 3 tot 5 sessies met een ervaren exportcoach wordt gezamenlijk gekeken naar jouw individuele wensen op het gebied van internationaal zakendoen. Daarnaast wordt er gekeken naar de mogelijkheden en risico's in het buitenland.

Wat

Voor wie

Kosten

: SIB Coachingvoucher (exportsubsidie)

: Startende exporteurs

: Gratis (met voucher t.w.v. € 2.500)

Het traject

 1. Kansen zoeken
  Er wordt gekeken naar de wensen, doelen en de bijzondere kenmerken van jouw product of dienst en onderneming. Vervolgens wordt bepaald in welke landen jouw kansen liggen.
 2. Marktinformatie
  Voor de gekozen landen worden de kansen in kaart gebracht.
 3. Intern onderzoek
  Tot slot maken jullie samen een lijst met wat nodig is om succesvol te zijn op de nieuwe buitenlandse markt. Er is een actieplan waarmee jij kunt starten met internationaal zakendoen.

Voorwaarden
Bedrijven kunnen 1 coachingvoucher aanvragen.

Verder gelden de volgende voorwaarden:

 • Het moet een MBK-bedrijf zijn (doe de MKB-toets);
 • Het bedrijf staat nog geen 5 jaar ingeschreven bij de Kamer van Koophandel (KVK.nl);
 • Het exportaandeel in de omzet bedraagt maximaal 25%;
 • Het bedrijf heeft niet eerder een Coachingvoucher ontvangen;
 • Er is in de voorgaande 2 belastingjaren niet meer dan € 200.000 aan overheidssteun ontvangen (de-minimis).

Interesse
Ben je geïnteresseerd in de SIB Coachingvoucher of heb je nog vragen? Vul onderstaand formulier in of bel één van onze collega’s op 050-211 25 46

Contact SIB Coachingvoucher

  Wij hechten grote waarde aan jouw privacy en gaan uiterst zorgvuldig met je gegevens om. Met het versturen van je gegevens ga je akkoord met de behandeling van je gegevens volgens ons privacy statement

  Rijksdienst voor Ondernemend Nederland